Voor ambitieuze en moedige teamcoaches die zichzelf effectief en daadkrachtig willen leren inzetten als instrument.

Leer teams te begeleiden vanuit ontspanning en

te interveniëren vanuit jouw eigen plek

BROCHURE LEERGANG >
KENNISMAKINGS WORKSHOP >

Voor ambitieuze en moedige teamcoaches die zichzelf effectief en daadkrachtig willen leren inzetten als instrument.

Leer teams te begeleiden vanuit ontspanning en te interveniëren vanuit jouw eigen plek

BROCHURE LEERGANG >
INSCHRIJVEN >

Leergang ‘Ik als teamcoach’

Deze leergang is ontwikkeld voor teamcoaches, organisatiecoaches, teamleaders, trainers en voor iedereen die de meerwaarde ziet van teamcoaching in organisaties. 
 • Wil je meer impact maken als teamcoach?
 • Wil je leren signalen in jezelf te herkennen en in te zetten wanneer jij groepen begeleidt?
 • Wil je een wereld ontdekken aan inzichten over jezelf als professional? 
 • Wil je jezelf leren als instrument leren inzetten als coach?
 • Wil je meesterschap ontwikkelen in jouw begeleiding van teams? 
Deze leergang is een intensief, blended learning programma. Alle inzichten en leermomenten die jij gaat ervaren reizen voor altijd met je mee. Op je werk en privé. In 7 maanden leren faciliteren vanuit je eigen plek en werken vanuit ontspanning en het lege midden. Waarin alles er mag zijn dat leeft in jou en het team.

Deze leergang bestaat uit een waardevolle combinatie van systemisch werk, deep democracy, interne dialogen, holding space en nog veel meer.

 • Je leert jezelf als instrument in te zetten en impactvolle interventies te doen. Je gaat meer vrijheid ervaren als professional en als mens.
 • Je gaat ervaren dat nog harder werken en nog beter je best doen uiteindelijk alleen maar ten koste van jezelf gaat. Dat leer je los te laten en vanuit ontspanning te gaan werken.
 • Als teamcoach en professional leer je jezelf beter kennen. Deze inzichten reizen voor altijd met je mee. Op je werk en privé.
 • Opdrachtgevers ga jij beter leren lezen en begeleiden. Zodat je anderen de ruimte geeft om aan belemmerende patronen voorbij te (kunnen) groeien.
 • Je leert de signalen in jezelf te begrijpen en ernaar te handelen (fysiek en mentaal).
 • Je leert je eigen grenzen en die van het team beter te bewaken.
Deze leergang is voor moedige en ambitieuze teamcoaches die zichzelf willen uitdagen het beste van zichzelf te geven. Na het volgen van deze leergang weet jij precies hoe je jezelf kunt inzetten als instrument om teams blijvend in beweging te krijgen.

€3150,- exclusief BTW en bijdrage aan locatie en lunch.

 • De investering voor deze leergang is €3150,- inclusief 8 trainingsdagen, intervisie, persoonlijke coaching, lunch, alle studiematerialen en exclusief btw en een bijdrage van €400,- aan locatie en verblijfskosten. Verblijfskosten zijn de kosten voor zaalhuur, lunch, koffie/thee en versnaperingen.
 • In de buurt zijn verschillende plekken waar je kunt overnachten, we delen deze bijzondere locatie graag met jou.

6 Modules – 8 Trainingsdagen

MODULE 1 – 2 DAGEN
IK EN MIJN SYSTEMEN
 • De start van deze leergang. Je leert jezelf en de groep beter kennen. We gaan aan de slag met jouw familiesysteem en genogram. Jij gaat op verkenning uit, naar je gevraagde, magische en dienende plek én jouw plek als teamcoach in het systeem. We springen meteen het diepe in, daar onder water leer je het meest. Een ervaringsgerichte tweedaagse, jouw reis in deze leergang is begonnen!
MODULE 2 – 1 DAG
IK (K-)EN MIJN OPDRACHTGEVER
 • Deze dag gaat over contractering, met de opdrachtgever en het team. Over werken in het hier en nu en de mogelijke aap die op jouw schouder komt als team- of organisatiecoach. Welke plek neem jij in en hoe baken je het gevraagde af. Je leert te helpen door niet te helpen.
MODULE 3 – 1 DAG
IK EN MIJN IJSBERG
 • “Soms is herkennen gewoon even wennen.“

Reflecteren op jouw rol als teamcoach. Welke leervragen heb jij als teamcoach en hoe ontwikkel jij je door zodat de samenwerkingstrajecten die jij begeleidt van grote waarde zijn voor de teams en de organisatie. Welke belemmeringen ontmoet je in jezelf.

MODULE 4 – 1 DAG
CONFLICTEN EN POLARISATIE

 

 • Als begeleider van teams ontmoet je conflicten en polarisatie. Hoe ga je hiermee om zodat alles er mag zijn. We verkennen de termen insluiten, het innerlijke conflict en de rauwe werkelijkheid. Hoe creëer je, als teamcoach, een dialoog waar ruimte is voor verschillen en waar teamleden leren dat conflicten en discussies niet persoonlijk maar functioneel zijn. Deze dag wordt deels verzorgd door een gastdocent.

 

MODULE 5 – 1 DAG
TEAMDAG & INDIVIDUELE COACH GESPREKKEN

 

 • Vandaag gaan jullie als groep aan de slag. Tijdens module 4 krijgen jullie een opdracht mee waar jullie gedurende deze dag als team aan gaan werken. Daarnaast plannen we in die week ook individuele coachgesprekken. Hierin verkennen wat voor jou nodig is om het maximale uit jouw teamcoaching skills te halen en wat jou (nog) belemmert om dat te doen.

 

MODULE 6 – 2 DAGEN 
BORGEN EN LOSLATEN

 

 • Alweer de laatste module van deze leergang. Tijdens de eerste dag onderzoeken we het begrip Holding Space, hoe creëer je dat voor jezelf, het team én de opdrachtgever. Tijdens de tweede dag gaan we aan de slag met deze twee vragen: ”Hoe stroom ik weer uit de opdracht?” en ”Hoe borgt het team wat er gezaaid is?” We sluiten deze leergang af met jouw professioneel statuut.

 

5x 3 uur INTERVISIE
INDIVIDUELE COACHING

Groep 2024

Start 14 oktober

 • Module 1: maandag 14 en dinsdag 15 oktober
 • Module 2: maandag 18 november
 • Module 3: dinsdag 17 december
 • Module 4: dinsdag 21 januari 2025 (gasttrainer)
 • Module 5: dinsdag 11 maart intervisie dag, individuele coachgesprekken vrijdag 14 maart en zaterdag 15 maart 2025
 • Module 6: maandag 12 mei en dinsdag 13 mei 2025

Doelgroep en impact

Deze leergang is ontwikkeld voor teamcoaches, organisatiecoaches, teamleaders, trainers en voor iedereen die de meerwaarde ziet van teamcoaching in organisaties.

 • Wil je meer impact maken als teamcoach?

 • Wil je leren signalen in jezelf te herkennen en in te zetten wanneer jij groepen begeleidt?

 • Wil je een wereld ontdekken aan inzichten over jezelf als professional?

 • Wil je jezelf leren als instrument leren inzetten als coach?

 • Wil je meesterschap ontwikkelen in jouw begeleiding van teams?

en intensief, blended learning programma. Alle inzichten en leermomenten die jij gaat ervaren reizen voor altijd met je mee. Op je werk en privé. In 7 maanden leren faciliteren vanuit je eigen plek en werken vanuit ontspanning en het lege midden. Waarin alles er mag zijn dat leeft in jou en het team.

Je leert jezelf als instrument in te zetten en impactvolle interventies te doen. Je gaat meer vrijheid ervaren als professional en als mens.

Je gaat ervaren dat nog harder werken en nog beter je best doen uiteindelijk alleen maar ten koste van jezelf gaat. Dat leer je los te laten en vanuit ontspanning te gaan werken.

Als teamcoach en professional leer je jezelf beter kennen. Deze inzichten reizen voor altijd met je mee. Op je werk en privé.

Opdrachtgevers ga jij beter leren lezen en begeleiden. Zodat je anderen meer de ruimte geeft om aan belemmerende patronen voorbij te (kunnen) groeien.

Je leert de signalen in jezelf te begrijpen en ernaar te handelen (fysiek en mentaal).

Je leert je eigen grenzen en die van het team beter te bewaken.

Deze leergang is voor moedige en ambitieuze teamcoaches, organisatiecoaches, trainers en HR professionals die zichzelf willen uitdagen het beste van zichzelf te geven. Na het volgen van deze leergang weet jij precies hoe je jezelf kunt inzetten als instrument om teams blijvend in beweging te krijgen.

€3150,- exclusief BTW en bijdrage aan locatie en lunch

De investering voor deze leergang is €3150,- inclusief 8 trainingsdagen, intervisie, persoonlijke coaching, lunch, alle studiematerialen en exclusief btw en een bijdrage van €400,- aan locatie en verblijfskosten.

Verblijfskosten zijn de kosten voor zaalhuur, lunch, koffie/thee en versnaperingen.
In de buurt zijn verschillende plekken waar je kunt overnachten, we delen deze bijzondere locatie graag met jou.

Het programma

6 MODULES 

7 MAANDEN

8 TRAININGSDAGEN

—————————-

Module 1 – 2 dagen IK EN MIJN SYSTEMEN

Module 2 – 1 dagen IK (K-)EN MIJN OPDRACHTGEVER 

Module 3 – 1 dag IK EN MIJN IJSBERG

Module 4 – 1 dag CONFLICTEN EN POLARISATIE

Module 5 – 1 dag TEAMDAG & INDIVIDUELE GESPREKKEN

Module 6 – 2 dagen BORGEN & LOSLATEN

Groep 2024


Start 14 oktober


Module 1: maandag 14 en dinsdag 15 oktober
Module 2: maandag 18 november
Module 3: dinsdag 17 december (gastdocent)
Module 4: dinsdag 21 januari 2025 (gastdocent)
Module 5: dinsdag 11 maart intervisie dag, individuele coachgesprekken vrijdag 14 maart en zaterdag 15 maart 2025
Module 6: maandag 12 mei en dinsdag 13 mei 2025

“Laten we op onze ontdekkingsreis naar onszelf, alles aankijken wat van ons is en leren zien wat van de ander is. Zodat we dat doen wat goed is voor de groep”

Wie zijn wij?

Maaike Hoogenboom- Westerbeek

Maaike is de opleider van deze leergang. Door haar jarenlange ervaring in het trainen en coachen van teams en professionals kan zij als geen ander professionals opleiden, begeleiden en spiegelen. Als het spannend wordt of de emoties hoog opspelen, vertraagt Maaike zo mooi. In alle rust accepteren wat er is – en alle tijd geven die het nodig heeft. Werkend vanuit het lege midden. Zo laat zij anderen leren en verder ontwikkelen. Meesterlijk!
Sinds 2009 begeleidt zij teams, in de zorg, het onderwijs, de mode en op vele andere plekken. De opleiding Systeemdynamieken in organisaties (Bert Hellinger instituut), Deep Democracy (level 1-3), Helder waarnemen, systemisch teamcoachen (BP opleidingen) en vele andere cursussen en workshops hebben haar rugzak rijkelijk gevuld. Naast deze leergang, leidt zij ook professionals op op het gebied van Drijfveren, DISC en geeft ze verschillende Masterclasses.
Maaike Hoogenboom Westerbeek

Mariette Hamer

Mariette is gastdocent bij deze leergang en verzorgt module 4 Conflicten en Polarisatie.
Als geen ander kan Mariette jou meenemen in de thema’s polarisatie, weerstand en (innerlijke) conflicten. Mariette doorgrondt patronen, triggers, valkuilen en mogelijkheden. Met veel precisie, zorgvuldigheid en kunde. Scherp, daadkrachtig en met volledige aandacht voor de mens.
Mariette is ondernemer, teamcoach en strateeg. Zij heeft vele cultuuronderzoeken gedaan waarin zij organisaties helpt toe te groeien naar een open, veilige en inclusieve organisatiecultuur. o.a. voor de NOS
Mariette Hamer

Ralph de Backer

Ralph is gastdocent bij deze leergang en verzorgt module 3 Ik en mijn ijsberg.
Jarenlange ervaring met het trainen en begeleiden van mensen (individueel en in groepen), bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijk leiderschap en systemisch werk. In zijn essentie is Ralph nieuwsgierig en dat helpt hem om ‘oordeelloos te onderzoeken’ en maakt hem ‘eerlijk in het teruggeven van waarnemingen, ook al is het pijnlijk’.
Ralph schrijft momenteel, in zijn vrije tijd, ook aan een proefschrift over het systemisch gedachtegoed. Zijn educatieve achtergrond ligt in de wetenschap, specifiek in de farmacie en zijn nadagen als praktiserend openbaar apotheker is hij zich gaan verdiepen in coaching, transactionele analyse en uiteindelijk (fenomenologisch-)systemisch werk. Hij volgde opleidingen in het systemisch coachen van individuen en organisaties en begeleid opstellingen.
Ralph de Backer

“Maaike kan als geen ander je aanzetten tot zelfonderzoek en vertragen. Dat was soms best spannend maar wat leer ik veel over mezelf én over mij als teamcoach!”

Lisa, teamcoach zorg

“Dat wat ik leer, leer ik nergens anders. Het gaat echt over mij, wie ik ben en wat ik meeneem naar de groep tijdens het coachen. ”

Jan, organisatiecoach

Deze organisaties gingen je voor

Alliade
Meer voor Mekaar
gemeente breda
mbo raad

“Jezelf inzetten als instrument zodat het team voorbij kan groeien aan belemmerende teampatronen.”

IK SCHRIJF MIJ IN!
MEER INFORMATIE
Ik heb nog een vraag