DISC voor teams

Wat is DISC?

DISC geeft uitleg aan gedrag en de communicatiestijl van jezelf en anderen in jouw team. Het maakt helder wat daar de impact van is én wat dit doet met de teamsamenwerking. Ook geeft het ruimschoots inzicht in eigen gedrag, valkuilen, ontwikkelpunten en motivatie. Via het invullen van een online vragenlijst ontvang je jouw persoonlijke analyse. Wat is jouw voorkeursstijl qua gedrag.

De DISC analyse geeft je inzicht in de verschillende typen gedragsstijlen (Dominant, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus). Daarnaast wordt jouw eigen gedragsstijl in kaart gebracht. De DISC gedragsanalyse (30+ pagina’s) maakt je bewust van je persoonlijke gedragsstijl en hoe je overkomt in de omgang met anderen (klanten, leidinggevende, collega’s, enz). Wat zien zij van jou tijdens werk, met en zonder werkdruk.

De DISC-teamanalyse geeft het team inzicht en tools om effectiever samen te werken zónder gedoe.

DISC geeft medewerkers een diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en die van anderen. Wat doen jullie als team wel en wat niet? Deze DISC teamtraining is geschikt voor ieder team dat meer inzicht in elkaar wil krijgen en (nog) beter wil communiceren en samenwerken. DISC leert je, als team, een gezamenlijke taal te gaan spreken, afspraken na te komen en efficiënter te gaan werken.  Gedurende deze DISC teamsessie gaan we dieper in op het teamprofiel, de onderlinge communicatie en samenwerking.

De DISC teamtraining bestaat uit:

> Een eendaagse training.

> Een persoonlijke stijl (DISC) profiel voor ieder teamlid.

> Een DISC teamprofiel van het gehele team.

> Uitleg van het DISC model.

> Het maken van een SWOT team analyse.

> Het ervaren van de (huidige en mogelijke) interactie tussen teamleden vanuit de verschillende teamprofielen door middel van verschillende werkvormen.

> Het maken van een team actieplan.

Werken met DISC is niet alleen effectief, het is ook erg leuk! In een dag kun je al duidelijk zichtbare resultaten behalen. De dag wordt afgesloten met een actieplan waarin concrete afspraken worden gemaakt die de effectiviteit van het team ten goede komen.

Indien gewenst kan een Drijfveren profiel toegevoegd worden aan de training, de voorkeur is om er dan een tweedaagse van te maken. Ook meerdaagse team trainingsdagen over DISC en Drijfveren zijn mogelijk voor extra verdieping.

AFSPRAAK MAKEN >
DISC sessie StorkCoaching 2022
Resultaten team DISC analyse:

> Inzicht in elkaars gedragsvoorkeuren wat leidt tot meer begrip voor elkaar. Waardoor gedoe, irritaties en conflicten beter zijn te begrijpen en veel makkelijker zijn op te lossen.

> Teamleden die hun eigen voorkeuren en die van de andere teamleden kennen en begrijpen zullen beter met elkaar communiceren en effectiever samenwerken.

> De sterke punten, valkuilen en ontwikkelpunten van het team worden in kaart gebracht en met elkaar besproken.

> DISC brengt teams meer werkplezier wat resulteert naar fluitend aan het werk gaan.

Investering DISC voor teams

StorkCoaching begeleidt teams, leidinggevenden en directies via op maat gemaakte programma’s. Want elk team en elke organisatie is uniek. Elk team heeft zijn eigen DISC teamscan. We starten met een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek bespreken we ambities, doelen en waar de uitdaging van het team en/of de directie ligt. Wat is de aanleiding om een DISC teamscan te gaan doen? Gebaseerd op dit gesprek zal ik een offerte maken (mede afhankelijk van het aantal deelnemers). Prijzen zijn exclusief 21% btw en eventuele locatie/catering.

Heb jij het het ebook over DISC voor teams al gelezen?

DOMINANT
INVLOED
STABIEL
CONSCIËNTIEUS
Marleen, directie retailbedrijf, Oss

‘Bedankt voor de drie goed georganiseerde dagen. Door dieper in te gaan op teamdynamiek en gebruik te maken van de DISC analyses met ons marketing team zijn we echt een stap verder gekomen. Ik merk dat er een andere samenwerking is, er wordt meer gelachen en we maken stappen vooruit. We schakelen sneller en sluiten beter aan bij de vraag van andere afdelingen. We zijn er nog niet, ik zie positieve ontwikkelingen en het heeft onze afdeling een boost gegeven. Dank daarvoor! Ik bel je binnenkort voor een update.’

Een traject via StorkCoaching is een duurzame investering in je team én in jezelf. Om daar te komen waar jullie willen zijn. Uitdagingen van werk die we toetsen aan houdbaarheid, haalbaarheid en effectiviteit. Een op maat ontwikkeld teamtraject inclusief het stellen én behalen van doelen. Zodat jullie meer impact & betekenis hebben op het werk én daarbuiten. Deze andere tijd vraagt om een hernieuwde aanpak en een andere samenwerking. Ga voor het echte gesprek, teamontwikkeling en vernieuwing. Zodat iedereen fluitend aan het werk gaat en teamdoelen behaald worden.

Wil jij met je team aan de slag? Laat een berichtje achter via onderstaande button en ik bel jou voor een eerste kennismaking.

BEL MIJ VOOR EEN AFSPRAAK >

do the bright thing

Gedrag van je collega

die jij voor de DISC analyse niet begreep

Jouw gedrag die je collega

vóór deze DISC analyse niet begreep

Begrip en vertrouwen liggen aan de basis

van een goede samenwerking.

StorkCoaching

Maaike Hoogenboom – Westerbeek

Maaike@storkcoaching.nl

06-52482110

Dijkgraaf de Leeuwweg 50, 6629KP Appeltern

(Land van Maas en Waal, 10 min van Tiel en Oss)

CONTACT