Teamcoaching

Anders dus…  maar waarom? Er kunnen veel redenen zijn. Omdat deze tijd vraagt om snelle wendbaarheid van bedrijven en teams. Omdat klanten erom vragen. Omdat het lijkt alsof het team een burn-out heeft of omdat het onderling schuurt op de afdeling. Omdat het team weinig energiek is en jullie juist een boost willen. Of één van de vele andere redenen die vraagt om verandering. Dan is het nu tijd om met het team te gaan bewegen en tijd voor een eerste stap. Zodat je met het team daar komt waar je wilt zijn.  We versnellen en vertragen wanneer het proces erom vraagt. We zoomen in én we zoomen uit. Teamcoaching is altijd op maat gemaakt want jouw team is toch echt uniek!

“Mensen willen wel veranderen, ze willen niet veranderd worden”.

We gaan eerst uitgebreid met elkaar in gesprek (uitzoomen en inzoomen) en formuleren het vraagstuk zo concreet mogelijk. Ik ga van te voren ook in gesprek met de teamleden. Hoe kijken zij tegen de huidige situatie aan, wat brengen zij in en is er commitment voor dit proces? Ik kijk met een systemische en groepsdynamische bril. Werkend vanuit het systeem van de organisatie, het team, de medewerker, de leidinggevende, de klant en de stakeholders. Werkend met de bovenstroom én onderstroom van het team en de groepsdynamiek.

De teamcoaching-sessies zijn gericht op teamontwikkeling, wendbaarheid vergroten, het zichtbaar maken van patronen, het brengen van nieuwe inzichten, het inleiden van veranderingen én het ondersteunen van het behalen van doelstellingen. Voor het management, het teamlid en het team.

AFSPRAAK MAKEN >
RESULTATEN TEAMCOACHING:

– VERGROTEN EN VERSNELLEN VAN DE WENDBAARHEID VAN HET TEAM.

– DUIDELIJKE FOCUS OP TEAMDOELEN EN INDIVIDUELE VERANTWOORDELIJKHEDEN.

– SAMEN LEREN, SAMEN VORMEN: TEAMBUILDING.

– JE BENT MET ELKAAR MET DE JUISTE DINGEN BEZIG, OOK OP AFSTAND.

– INTRINSIEKE MOTIVATIE OM ZAKEN CONTINUE TE VERBETEREN.

– VERGROTEN EIGENAARSCHAP TEAMLEDEN, JE GAAT DOOR HET VUUR VOOR ELKAAR.

– EEN OPEN CULTUUR WAARIN VEILIGHEID HEERST.

– RESPECTVOL EN BEHULPZAAM MET ELKAAR OMGAAN.

– BEREIDHEID OM DIE EXTRA STAP TE ZETTEN.

– ÉN MET ALS BELANGRIJKSTE RESULTAAT: ALS TEAM FLUITEND AAN HET WERK GAAN.

Investering teamcoaching

StorkCoaching begeleidt teams, leidinggevenden en directie altijd via op maat gemaakte programma’s. Want elk team en elke organisatie is uniek. We starten met een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek bespreken we ambities, doelen en waar de uitdaging van het team en/of de directie ligt. Wat is de aanleiding, het doel en het gevraagde resultaat? Gebaseerd op dit gesprek zal ik een offerte maken. Prijzen zijn excl 21% btw en eventuele locatie/catering.

Teamscans, DISC- en Drijfveren trainingen voor teams en medewerkers zijn op aanvraag.

Patronen
verandering
bovenstroom
ONDERSTROOM
Marleen, directie retailbedrijf, Amsterdam

‘Bedankt voor de drie goed georganiseerde dagen. Door dieper in te gaan op teamdynamiek en gebruik te maken van de DISC analyses met ons marketing team zijn we echt een stap verder gekomen. Ik merk dat er een andere samenwerking is, er wordt meer gelachen en we maken stappen vooruit. We schakelen sneller en sluiten beter aan bij de vraag van andere afdelingen. We zijn er nog niet, ik zie positieve ontwikkelingen en het heeft onze afdeling een boost gegeven. Dank daarvoor! Ik bel je binnenkort voor een update.’

Een traject via StorkCoaching is een duurzame investering in je team én in jezelf. Om daar te komen waar jullie willen zijn. Uitdagingen van werk die we toetsen aan houdbaarheid, haalbaarheid en effectiviteit. Een traject is het stellen én behalen van doelen. Zodat jullie meer impact & betekenis hebben op het werk én daarbuiten. Deze andere tijd vraagt om een hernieuwde aanpak en een andere samenwerking. Pak het aan zodat iedereen weer fluitend aan het werk gaat.

Wil jij met je team aan de slag? Laat een berichtje achter via onderstaande button en ik bel jou voor een eerste kennismaking.

BEL MIJ VOOR EEN AFSPRAAK >

Leiderschapsontwikkeling

Om richting te kunnen geven aan de ontwikkeling van anderen is het essentieel dat je effectief leiding kunt geven aan jezelf. Inspirerend leiderschap gaat over hoe jij jouw normen en waarden inzet in jouw bedrijf en team. Leiderschap gaat over impact en beweging creëren. Het gaat over energie en richting geven. Zeker in deze nieuwe tijd met veel thuiswerkende teamleden.

StorkCoaching biedt, parallel aan de teamsessies, een individueel coachingstraject aan gericht op het vergroten van de impact van jou als leider. Om de grootste impact te hebben in een ontwikkeltraject bij een (management-) team vraagt het ook veel van de leidinggevende.

Een inspirerende leider omschrijft zich als volgt:

– Ik kan anderen in beweging brengen en ben gedreven in mijn werk en daarbuiten.

– Ik kan anderen stimuleren en aanmoedigen zonder druk te gebruiken.

– Ik geef veel vertrouwen aan mijn medewerkers.

– Ik kan anderen aanzetten, uitnodigen, prikkelen om hun comfortzone te verruimen en keuzes te maken.

– Ik kom aanstekelijk over, empathisch en nieuwsgierig naar wat er komt.

Wil je meer info? Laat een berichtje achter en ik neem contact op.

BEL MIJ VOOR EEN AFSPRAAK >

do the bright thing

Soms zit je gevangen

in de patronen van

de organisatie en jouw team.

Losmaken wat vastzit

is wat beweging brengt.

TEAMWORK MOVIE PIXAR

Welke vogel ben jij?

StorkCoaching

Maaike Hoogenboom – Westerbeek

Maaike@storkcoaching.nl

06-52482110

Dijkgraaf de Leeuwweg 50, 6629KP Appeltern

(Land van Maas en Waal, 10 min van Tiel en Oss)

CONTACT