Dialoogplaat voor Transitie

voor 30-500 medewerkers

KONING EIGENHEIMER

Hij was de koning van de eigenheimers. Dat zijn aardappels met de naam Eigenheimer. Hij ging op een dag met zijn gevolg naar zijn volk en verkondigde met zijn luide tenor: ”Vanaf morgen verbouwt elke boer enkel nog eigenheimers”. De boeren hoorden het aan en gingen naar huis.

De volgende dag verzamelden zich groepjes op het dorpsplein en begonnen ze Koning Eigenheimer uit te lachen. Ze dreven de spot met zijn lange, goud-geborduurde gewaden, de gevlochten manen van zijn paard en zijn elegante, geaffecteerde gebaren. Ze bedachten smoezen waardoor het onmogelijk was enkel eigenheimers te poten: ze zouden plagen krijgen en de grond zou binnen een jaar uitgeput raken. Elke dag werden de groepjes groter en er werd nu vreselijk geroddeld: de koning zou onderdeel zijn van een ondergronds netwerk voor drugssmokkel, hij zou vrouwen lastig vallen, hij was door satan bezeten…

Nu waren er ook groepen die van mening waren dat er aan de nieuwe maatregelen verdiend kon worden. Er verschenen overal friettentjes met wel 100 soorten mayonaise. Je kreeg de positivo’s, die waren vóór friet en de azijnzeikers, die waren ertegen. Er ontstond een derde groep die stiekem op een veldje achteraf toch groenten gingen verbouwen en er was nog een vierde groep boeren die de oogsten lieten verrotten./span>

Er ontstond een bloeiende zwarte handel in groenten en alles werd heel duur. De export van eigenheimers naar het buitenland vertraagde en overal ontstonden lange files met karren met eigenheimers. Er waren ook samenzweerders, die ontwikkelden een giftige eigenheimer aardappel variant. Ze probeerden de koning te vergiftigen maar ze kwamen niet verder dan de voorproever die daarbij het leven liet. De samenzweerders eindigden jammerlijk aan de schandpaal. Mensen gingen de straat op met spandoeken en ramden regeringsgebouwen in. Na één jaar was de helft van de boeren geëmigreerd naar de omringende landen. Alle adviseurs van de koning hadden hun ontslag ingediend. Hij zat daar moederziel alleen in zijn paleis en besefte dat zijn land leegliep. Een land met verzwakte broeders en zusters en een hele berg verrotte aardappelen. Zo verging het de koning.

De koning zag de reacties van zijn volk als weerstand. Richtte zich volledig op alle weerstand en vergat het groepje enthousiastelingen.

Hoe zit dat eigenlijk met jou, leider, bestuurder, ondernemer? Heb jij ook van die opstandige of in de weerstand schietende medewerkers?Wat zou er gebeuren als je alle die vormen van weerstand gewoonweg zou zien als een andere mening of zienswijze? Of als een stem die heel graag gehoord wil worden? Je daarover met elkaar het gesprek aan zou gaan? Wat zou gebeuren als die enthousiastelingen jou helpen iedereen te inspireren?

In dialoog om samen te verkennen en al die inzichten te benutten om in beweging te komen. Samen de transformatie te laten slagen.

De DialoogPlaat voor Transitie helpt je daarbij. Het is hét middel om met elkaar in dialoog te gaan over ontwikkeling, verandering, transformatie in je team of organisatie. Het is een manier van samenwerken waarin iedereen zichzelf en elkaar kan ontmoeten. Door input op te halen en gezamenlijk verhaal te creëren. Vanuit verbinden van verschillen ontstaat hier beweging. De kracht van deze manier van samenwerken is dat alle lagen in je team of organisatie betrokken zijn. Iedereen doet mee.

Het resultaat is dat de besluitvorming en alles wat daarbij hoort vele malen rijker en effectiever zijn. Het draagvlak en de betrokkenheid zijn groter. Het waarom en de richting zijn voor iedereen helder. Met als gevolg succesvoller samenwerken en meer impact voor je klanten.

DialoogPlaat voor Transitie

Dialoogplaat voor Transitie

voor 30-500 medewerkers

De Dialoogplaat voor Transitie is hét middel om met elkaar in gesprek te gaan over ontwikkeling, verandering, transformatie in je organisatie.
Een inspiratie- en resultaatgerichte workshop waarin iedereen zichzelf en elkaar kan ontmoeten. Door input op te halen en gezamenlijk verhalen te creëren. Door via de Dialoogplaat voor Transitie het gesprek aan te gaan en de verandering samen vooruit te laten bewegen. Iedereen doet mee.

Dialoogsessie voor Transitie

voor 30-500 medewerkers


Onderzoeken & Ontwerpen
Verkenningsgesprekken
We maken voor jouw organisatie en vraagstuk de DialoogPlaat voor Transitie op maat
Samen aan de slag
Inspiratiesessie over veranderen en Deep Democracy
Aan de slag met maatwerk DialoogPlaat voor Transitie
Voortzetten van de organisatieverandering
Terugblik- & vooruitkijken

30 tot 500 personen
Iedereen doet mee

WIL JIJ MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN?

Laat je gegevens achter via het contactformulier

  Voornaam *

  Achternaam *

  Emailadres*

  Telefoon nummer

  Onderwerp

  Bericht