Maak van jouw medewerker een ambassadeur

Onboarding en stay on trajecten

Voor verschillende organisaties heb ik langdurige trajecten ontwikkelt om van medewerkers ambassadeurs te maken. Zgn onboarding- en stay-ontrajecten.

Hoe zo’n traject eruit kan zien?:

  • Kick-off sessie ‘Leer je collega en de organisatie kennen.’
  • Een jaar lang één keer per kwartaal samenkomen als team en organisatie. Sessies die de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerker stimuleren. Denk hierbij aan thema’s als klantgerichtheid, je eigen loopbaan, wendbaarheid of samenwerken.
  • Intervisiesessies; in groepen van 6-7 personen bespreek je, elke 6-8 weken, werk gerelateerde casussen. Bij intervisie wordt in groepsverband gekeken naar een specifiek probleem of specifieke vraag die bij iemand leeft. Samen leren, ontwikkelen en ontdekken.

Op maat gemaakt.

Met vol enthousiasme ga ik met de organisatie en de medewerker aan de slag. Altijd op maat gemaakt want geen één organisatie is gelijk. Gericht op het leer- en ontwikkelvermogen van de medewerker én met veel energie en fun geef ik training en intervisie. Dit doe ik regelmatig samen met andere teamcoaches, afhankelijk van de grootte van de organisatie. Online of offline.

Drijfveren als trainer, intervisiebegeleider:

Het is mijn missie dat teams & medewerkers elkaar echt ontmoeten tijdens werk. Dat zij werken vanuit (elkaars) kracht en mogelijkheden. Dat zij met hun hart werken en niet alleen hard werken. Als een team dat met elkaar verbonden is. Dat resultaten levert en fluitend aan het werk gaat. 

Het is mijn missie dat mensen dat doen, in hun werk, waar zij goed in zijn. Dat doen waar zij energie van krijgen, veel toegevoegde waarde hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Een leven lang en stap voor stap. 

Wil je meer info en/of eens kennismaken?

IK WIL MEER INFO>

Een leven lang leren

Accreditaties en certificering

Certificering Stork Coaching Woerden